KALENDER

Der kommer workshops i juli/august/september,
men lige nu er jeg på barsel og jeg lægger dem først op lidt senere på sæsonen.


TIDLIGERE WORKSHOPS

Naturmedicin
Workshop

Søndag d. 3 september
kl. 13-17

Pris 500kr.
Nedergårdsvej 10, 8660 Skanderborg
Tilmelding: MobilePay 51 88 01 94 

Kære alle

Der er en særlig ro over haven på den her årstid. Det er som om at stormen, tørken og den tunge regn er landet og alt blomstrer stolt i haven. 

Solens røde glød dækker alt som en blid kappe og de varme sensommeraftenener giver rum til reflektion over sommeren.  

På denne workshop skal vi urtevandre i medicinhaven og lære om urternes medicinske virkninger, høste mange forskellige urter til en te som man får med hjem, snakke om årstidens livsprocesser, smage og dufte forskellige urter. Jeg kommer ind på metoder til tørring, konservering, medicinsk ekstraktion og madlavning. Vi har god tid til at nå i dybden med forskellige emner, og jeg vil lægge fokus på indre blomstring og ro. 

Der vil være snacks og drikkelse. 

Glæder mig til at se jer 

Kærligst Lærke

Forårsskolen
Orbi Vraa

Ansøg:

3. april kl 12 via: foraarsskolen@orbivraa.dk

I tilmelding/ansøgning skrives omkring 10 linjer motivation for deltagelse.

Alle er velkomne til at være med, både studerende, nysgerrige og fagfolk.

Overskrider antallet af tilmeldte 16 personer, vil deltagere blive udvalgt på baggrund af motivationsbeskrivelse.

Omkostninger:

Kurset og overnatning på gården er gratis. Deltagere skal selv dække udgifter for indkøb af mad og transport.

Tidsplan:

Ankomst d. 3 maj om aftenen, start tidligt næste morgen.


Torsdag 4/5: Oplæg, rundtur og introduktion til opgaven, saunagus

Fredag 5/5: Tegneopgave, havearbejde, urtevandring  og fuldmånefest

Lørdag 6/5: Morgenbad i åen, fordybelse i tekst, tegning og have

Søndag 7/5: Havearbejde og fernisering


Hjemrejse søndag aften eller mandag morgen.

Alle måltider organiseres og laves i fællesskab.

Mere detaljeret tidsplan følger med tilmelding.

Aktiviteter:

– Fræse jord og så frø
– En kortlægningsopgave
– Tekst og film til diskussion
– Urtevandring

Afholdes af:

Ada Zalecka 
Hans Peter Dinesen
Juliette Joy Ringrose
Lærke Lyhne
Torkild Helland Kleppe

Få mere info om kurset her

Foredrag
Dansk Heilpraktiker Forening

5. marts 13:00-14:30

Oplæg om praktisk og poetisk samarbejde med naturmedicin

www.danskheilpraktikerforening.dk

Urternes Julemarked

8. & 15. december kl.16:00-21:00

Torsdag d. 8. december, Skanderborg kl. 16-21
–> Mere info her

Torsdag d. 15. december, Mosen kl. 16-21
–> Mere info her

Indre sol til mørke dage – Donationsbaseret workshop

d. 8 oktober kl.13:00-16:00

Køllen 13, 8543 Hornslet, Danmark

Info & tilmelding her.

Naturstrukturforløb med Københavns Forfatterskole – samarbejde med Gry Stokkendahl Dalgas

d. 26-28. oktober & d. 10-11. oktober

NATURENS BOG

D. 11. oktober kl. 17 – 19.30

AT SKRIVE I OG MED OG OM NATUREN

Eftermiddagsseminar på Forfatterskolen

At skrive om naturen er ikke nogen ny opfindelse; forbindelsen mellem skrift og natur har haft mange udtryk igennem tiderne. I lyset af de seneste årtiers opbrud fra næsten eneherskende forestillinger om et radikalt modsætningsforhold mellem mennesket og naturen (rundet af europæisk tænkning og kultur), må man nu på den ene side spørge sig selv om der overhovedet er andre muligheder: Er vi ikke altid allerede natur, og er det så ikke altid allerede naturen vi skriver om? På den anden side har det dominerende modsætningsforhold også sat sig i os som en markant uvidenhed om de andre arter vi deler kloden med. Planter, andre dyr, landskaber, vejrforhold – alle de fysiske kredsløb som vi er afhængige af, men som rigtig mange af os ikke har den fjerneste føling med. Endsige viden om.

Denne eftermiddag møder økologisk landkvinde, naturmediciner og alkymist Lærke Lyhne i selskab med to forfattere som begge arbejder intimt og intenst med at skrive i og med og om naturen og alle dens andre arter, nemlig Gry Stokkendahl Dalgas og C.Y. Frostholm. Kurator og MA i litteraturvidenskab Ida Bencke vil føre os igennem programmet som både rummer oplæsninger, små oplæg og samtale.

Mere info: forfatterskolen.dk

Oplæg om Alkymi

Tirsdag d.6 september
Århus, Plukk Plantecafé

Plantecafeén:
“Det er med stor glæde, at vi har igen har fået mulighed for at invitere Lærke Lyhne til Plantecafeen, hvor hun igen vil dele sin faglighed og lære fra sig om alkymiens verden”


Det er tid til årets sensommerhøst af medicinske planter! Naturen gemmer på en masse hemmeligheder og dette oplæg ønsker, at afmystificere og åbne op overfor naturens gaver! Der er et hav af måder at arbejde med naturen på, og alkymien formår at sammensmelte håndværket og det poetiske.

6 september inviterer jeg til en aften i alkymiens navn. Mit oplæg kommer til at handle om alkymiens poetiske håndværk, medicinske virkninger af planter, samt om metoder til at ekstrahere planter på. Vi skal sammen udforske begrebet alkymi i sin oprindelige naturmedicinske form og hvordan man forholder sig til materie med større bevidsthed. Der er fokus på sæson, høst, tørring og anvendelse i både køkken og husapotek”

Oplægget indeholder:
Her får du både viden og undervisning af Lærke om alkymiens verden i 2 timer, samt aftensmad herudover.
Prisen er ligetil – 375 kr. (skriv med allegener ved køb) Der er 29 pladser.

Billetter: https://www.plukk.shop/events/alkymi-med-laerke-lyhne-6-september
Billetter refunderes ikke. Billetter kan kun købes via egen webshop.
Grundet pladsen, erfaring fra tidligere og corona, gør vi opmærksom på, at man skal have billet og ikke kan komme med som gæst, hverken voksen som barn.

Hvor: Ved Plantecaféen, Kjeld Tolstrups Gade 8-12, Aarhus
Hvornår: 6 september, 18.00-21.00 (ankomst fra 17.40)

Økologisk Høstfestival på Grantoftegaard

Lørdag d. 3 september
Pederstrupvej, 2750 Ballerup

D. 3 september kan du finde mig på Grantoftegaard i en samtale om vores forbindelse med landbruget. En samtale mellem to studerende fra den Regenerative Jordbrugsskole, Emma og Aja, og mig selv, modereret af Landskabsarkitekt Maria Kamilla.
Grantoftegaard giver unge grønne tænkere og iværksættere en stemme og med den håber jeg på at kunne inspirere andre unge til at vælge en vej med mere forbundethed og nærvær.
Det er et åbent og gratis arrangement.

Grantoftegaard skriver selv om deres event:
I år har vi en ambition om at stille skarpt på vores fælles spisekammer og fremtidens bæredygtige landbrug og har sammensat en talk-scene og et workshop-program som har et kritisk og ungt indspark. Fremtidens bæredygtige landbrug vil blive båret af nye generationer og derfor er det vigtigt at inkluderer de unge i samtalen om, hvordan vi kan omlægge og dyrke vores marker for at beskytte mennesker, dyr og natur og skabe en kollektiv refleksion af hvordan vi bebor verdenen og hvordan vi kan aktivere en revolution af vores fælles landbrug.

Kom forbi til en dag med landlig harmoni i den smukke landsby Pederstrup hvor man kan se, røre, lugte og smage på økologien. Der vil være oplevelser for både store og små og det bliver en eventyrlig dag hvor der er tænkt på alle.

Så sæt et stort kryds i kalenderen og læg vejen forbi Grantoftegaard d. 3 september hvor vi glæder os til at byde jer velkommen kl. 10 – 17.

GÅRDSPLADSEN: 10.00 – 17.00

• Marked med delikatesser, håndværk og specialprodukter
• Økologisk mad og drikke
• Kaffe og kage

TALKSCENE: Revolution af landbruget

• 11.30 – 12.15 • Forbindelsen til landbruget
• 12.30 – 13.15 • Vores fælles spisekammer
• 13.30 – 14.14 • Hvordan skaber vi forandring

Læs mere på https://www.facebook.com/events/519869133158168

Workshop at O-Day Festival

Friday 12th August
Refshaleøen

PROGRAM
Poppykalas (Thilde Maria Haukohl Kristensen), visual artist and floral designer: ‘Flowers as a sensorial pause’ (Aug 11 kl. 14) @poppykalas

Lærke Lyhne, ecologist, alchemist & natural medicine practitioner: ’The inner and outer processes of nature: A sensuous encounter with the natural medicinal universe of alchemy’ (Aug 12 kl. 13) @lyhnet

Nickie Sigurdsson, artist and gardener: ‘Ritual against the capitalization of health: Activate an intuitive and situated plant wisdom’ (Aug 13 kl. 14) image by @dailydimmak (Rita Couto), @nikiesssh

Further more the pavilion will host @poptillaegget@politikken, about women in music friday afternoon

Læs mere om priser og tilmelding på hjemmesiden: o-dayfest.dk

Workshop

Urtevandring og medicinfremstilling

Søndag d.10 juli

Denne workshop er en urtevandring med Vega og jeg, i Tåning ved Skanderborg hvor jeg har en medicinhave med en samling af en masse medicinske planter + alle de vilde omkring os. 

Vi taler om medicinske virkninger, metoder at tilgå urtemedicinen, laver en te-ceremoni, urtevandring og så laver vi et medicinsk udtræk, som du kan få med hjem til dit husapotek – samt tværfaglige måder at tilgå naturens vidunderlige medicinske planter. 

Denne workshop kan inspirere dig til at dyrke dine egne medicinske urter. Vi giver dig dybere indsigt i dansen mellem gartneren og naturlægen, samt hvordan denne fusion bidrager til at udvide dit eget personlige naturmedicinske apotek. 

I år starter sæsonen ud i søsterskabets navn, hvor Vega og jeg har forenet vores kunstskaber, sådan at vi kan give jer endnu mere på opleveren. Vi er begge uddannede økologiske landkvinder og har brugt flere år på at studere naturen, dens iboende kræfter og helende egenskaber. Vi forsøger at gøre naturmedicinen tilgængelig for alle ved at undervise i at høste i det vilde, dyrke i egne haver samt gennem udtræk, destillering, fermentering og meget andet.

Medicinske planter har været en del af menneskets overlevelse og udvikling i mange tusinder år. Deres dybe egenskaber bygger på at støtte kroppen og sindets iboende kraft til selvhealing.


Efter mange års studier og praktisering finder vi det utrolig givende at kunne videregive denne viden verbalt og nærværende – i et levende klasselokale omgivet af træer, buske og planter. 

Sted: Nedergårdsvej 10, 8660 Tåning, Skanderborg

Program: kl. 15-17:00 Te-ceremoni og Urtevandring (Pause – medbring madpakke + pluk selv salat og blomster i haven) Kl. 18-20 Medicinfremstilling (alkohol ekstraktioner)  

Vært: Lærke og Vega

Pris: 750kr.
Prisen er inklusiv alle produkter og undervisning

Tilmeldingtil Lærke på tlf: 51 88 01 94
Tilmelding er først gældende når beløbet er indbetalt.

Kontakt mig hvis du er økonomisk udfordret, så finder vi en pris.

Workshop

Alkymi, destillering og urtevandring

Onsdag d.13 juli

Velkommen til en nørdet og anderledes workshop i naturmedicinens ånd. Jeg vil introducere Alkymiens naturmedicinske metoder og operationer vedrørende transformation i naturen generelt. 

Denne workshop er én af flere workshops om alkymi, hvor vi i denne omgang har særligt fokus på huden. Huden er vores største udrensningsorgan, og alt hvad vi indtager nærer eller tærer på huden, ligesom at alt vi smører på huden også kommer ind i blodbanen. Det er et levende og åndende organ, som repræsenterer vores fysiske kontakt med omverdenen…sammen med vores fordøjelseskanal. Huden og fordøjelsen hænger uadskilleligt sammen, ligesom psyken har direkte indflydelse på fordøjelsen. Sådan kan man fortsætte, og det er netop disse sammenhænge, jeg ønsker at videreformidle.

Jeg introducerer planter som både stimulerer udrensning over huden, beroliger huden og holistiske metoder til at tage sig rigtig godt af sin hud. Vi kommer også ind på 1st. Aid til huden samt mere kroniske tilstande. Her er også åbent for personlige spørgsmål. Vi skal destillere vores egen æteriske olie og lave et olieudtræk til huden, som alle deltagere får med hjem. 

Jeg glæder mig til at se dig!

Sted: Nedergårdsvej 10, 8660 Tåning, Skanderborg

Program: Kl. 16:00-18:00 
Alkymiens naturmedicinske metode, urtevandring, høst. (Pause – vild aftensmad lavet af Kasper – gårdens ejermand “vegetarisk og glutenfrit”) Kl. 19-21 Destillering, olieekstrakt til huden + opsummering og spørgsmål.  

Vært: Lærke Lyhne

Pris: 950kr.
Prisen er inklusiv alle produkter, undervisning – samt aftensmad fra gården.

Tilmeldingtil Lærke på tlf: 51 88 01 94
Tilmelding er først gældende når beløbet er indbetalt.

Max 15 personer.

Kontakt mig hvis du er økonomisk udfordret, så finder vi en pris.